RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В МІУ розкрили деякі деталі спільного є Єврокомісією плану відбудови України

Міністерство інфраструктури України деталізувало деякі напрямки реконструкції, яка вестиметься відповідно до стратегічного плану "Відновлення України". Сам план був затверджений Європейською комісією раніше.

"Відбудова включає усі галузі, кожна з яких має свою специфіку, тому завдання інфраструктури — забезпечити комплексні рішення для транспортного сполучення та високої мобільності", – йдеться у повідомленні МІУ.

Передусім будуть реалізовані такі проєкти:

відбудова медичних установ, житла та шкіл, а також цифрової та енергетичної галузі відповідно до європейських стандартів;

модернізація держави та її інституцій, а також посилення адміністративного потенціалу, у тому числі на регіональному та місцевому рівнях;

поглиблення економічної та соціальної інтеграції України та її народу до ЄС;

відновлення економіки через розвиток економічної конкурентоспроможності, торгівлі та приватного сектору, цифровізація господарювання.

"Україна, безперечно, належить до великої європейської родини, і ми вдячні колегам за готовність співпрацювати над планом відновлення вже зараз, попри те, що війна триває. Зі свого боку, ми мобілізуємо всі необхідні ресурси для швидкого втілення прийнятих рішень", – зазначив з цього приводу міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Нагадаємо, що раніше міністр інфраструктури відзвітував про свою участь у засіданні комітету Європарламенту з питань транспорту та туризму (TRAN). На цьому заході він ознайомив закордонних колег зі станом справ в транспортній галузі України в умовах війни.