RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Загроза гібридної атаки: Фінляндія збудує паркан на кордоні з Росією

Фінляндія, яка планує вступити до НАТО, хоче відгородитися від Росії довжелезним парканом у понад одну тисячу кілометрів для посилення безпеки кордонів. Через потенційну загрозу гібридної атаки уряд цієї країни хоче внести поправки у прикордонне законодавство.

Про це оголосив фінський уряд, інформує агентство Reuters.

Так, поправки до закону дозволять споруджувати бар'єри, такі як огорожі, та нові шляхи з метою полегшення патрулювання на східному кордоні.

Як розповіла міністр внутрішніх справ Кріста Мікконен, перед цим буде проведено оцінку прикордонною службою країни.

"...уряд ухвалить рішення про прикордонні загородження в критичних зонах на східному кордоні на основі оцінки прикордонної служби Фінляндії", - сказала вона.

Також зміни міститимуть пропозицію дозволу про зосередження прийому заявок щодо надання притулку виключно на деяких пунктах в'їзду. За чинними правилами ЄС, мігранти можуть просити притулку на всіх пунктах в'їзду в державу-члена Євросоюзу.

Наразі прикордонна зона між Фінляндією та РФ вкрита лісом і позначена тільки знаками, а також пластиковими смугами.

Уряд Фінляндії побоюється, що РФ може спробувати чинити тиск, спрямувавши до її кордонів мігрантів, як це було в Білорусі.

Також ми повідомляли, що Росія прозвітувала про успішне випробування крилатої ракети "Циркон", яка вразила ціль біля Фінляндії та Швеції, які планують вступити до НАТО.