RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

16 квітня

Всі новини

У Кремлі готують три змови проти Путіна: хто займе його місце і який регіон відокремиться першим

У Кремлі готуються три змови проти російського президента Володимира Путіна. Також відомо, яка доля може чекати на Росію після перевороту.

Про це розповів політтехнолог та письменник Михайло Шейтельман для YouТube-каналу "Україна 24".

Так, першою змовою є змова секретаря Ради безпеки РФ Миколи Патрушева, який має намір посадити в крісло Путіна сина. Другу - очолює заступник керівника адміністрації президента РФ Сергій Кирієнко. Її можна назвати змовою технократів. Третя змова є найбільш вигідною для України - план олігархів щодо повалення Володимира Путіна.

Шейтельман припускає, що при зміні Путіна на сина Патрушева чи Кирієнка - на війні це не позначиться, вона триватиме у тому ж обсязі, а Україні доведеться надалі воювати і жертв буде не менше. Однак, війна скінчиться швидше, бо в Росії може все розвалитися.

Тоді як з олігархічним переворотом - для України це буде значно оптимістичніше і війна може вмить припинитися.

"Змова призведе до того, що Росія різко зупинить війну і піде на спроби зближення із Заходом, домовленості і т. д. аж до того, що вони Крим нам віддадуть просто так, адже їм потрібно буде зробити величезний маневр, щоб їх пробачили всім. Всіх. І з усіх різко зняли санкції. Не через 10 років, а прямо зараз", - зазначив він.

Політолог зауважив, що російські олігархи не будуть робити жодних дій, доки не домовляться із Заходом. Також він переконаний, що переговори із Заходом у них йдуть з першого дня війни і у всіх є свої агенти впливу.

Шейтельман вважає, що якщо змова олігархів буде реалізована то ймовірно, що на місце Путіна поставлять главу Центробанку Ельвіру Набіулліну, адже політикум має формуватися з тих людей, які не потрапили під санкції. У такому разі Татарстан може вийти зі складу Росії.

"Набіулліна гарна тим, що вона під санкціями лише в Канаді, а це питання, яке легко вирішується, до того ж у неї буде велика підтримка виборців у Татарстані. Це також є важливим фактором, адже існує великий ризик виходу цієї республіки зі складу РФ", - зауважив він.

На думку політолога, можуть спробувати реалізувати повалення Путіна два російських олігархи - Олег Дерипаска та Роман Абрамович, адже вони мають абсолютно іншу позицію, ніж президент РФ та його наближені.

"Абрамович і Дерипаска - це два перші кандидати на те, щоб зробити якийсь олігархічний переворот, бо ці дві людини чудово працюють у команді. Я це сам спостерігав особисто: вони здатні домовитися між собою та об'єднати зусилля, коли їм це потрібно. Цим людям це дуже потрібно, тому що вони втратили через війну все... Їм, можливо, навіть більше є за що боротися, ніж Путіну. Бажання у них точно є", - наголосив він.

Як раніше повідомлялося, російський президент Володимир Путін може бути зміщений з посади в результаті "палацового перевороту", після чого його життя може обірватися.