RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Із бункера видніше: Путін дав новий наказ відвоювати весь Донбас із чіткими термінами

Президент РФ Володимир Путін наказав своїй армії повністю захопити Донецьку область до 15 вересня 2022 року.

Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Олексій Громов.

За його словами, з метою створення умов для відновлення наступу відбувається перегруповування та нарощування російських військ.

“Противник продовжує утримувати окуповані райони Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської й Миколаївської областей, а також намагається створити умови для відновлення наступу. Так, російські окупаційні війська вкотре коректують свої плани й дії відповідно до наказу Путіна щодо виходу на адміністративні кордони Донецької області до 15 вересня”, - зазначив він.

Окрім того, 1 вересня почалася активна фаза військових маневрів російської армії “Восток-2022”, що триватиме тиждень. Основну увагу приділятимуть комплексному застосуванню наземного, повітряного компонентів під час ведення оборонної й контрнаступальної операцій, враховуючи досвід, отриманий під час бойових дій в Україні та Сирії.

“Основним заходом підготовки військ держави-агресора має стати стратегічне командно-штабне навчання ЗС РФ “Восток-2022”, - додав Громов.

Раніше ми писали, що президент Росії Володимир Путін, який розв'язав війну в Україні під неодноразово змінюваними приводами, назвав чергову мету "спеціальної операції".