RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

У Лукашенка зробили випад на адресу України й отримали відповідь

8 жовтня МЗС Білорусі викликало українського посла Ігоря Кизима й вручило йому ноту про те, що нібито Україна планує збройний напад на територію РБ, попри повномасштабну війну на наших теренах. В українському зовнішньополітичному відомстві назвали це провокацією.

Про це заявили в пресслужбі МЗС України.

Увечері суботи міністерство закордонних справ Білорусі запросило посла України в Мінську Ігоря Кизима, щоб вручити дипломатичну ноту, у якій йшлося про нібито планування українською сторону нанесення удару по території РБ.

Читайте також: Лукашенко визнав участь Білорусі у війні проти України

"Ця інформація не відповідає дійсності. Ми категорично відкидаємо чергові інcинуації білоруського режиму. Не виключаємо, що вручення дипломатичної ноти може бути частиною плану Російської Федерації із здійснення провокації та подальшого звинувачення України", - написали в пресслужбі, закликаючи білоруський народ не піддаватися на провокації.

У МЗС України запевнили, що наша країна ніколи не зазіхала на чужі території, дотримуючись основоположних норм і принципів міжнародного права та Статуту ООН. А також наголосили, що білоруська влада повинна перестати виконувати накази Кремля й зупинити підтримку країни-терориста РФ в здійсненні її агресії проти України.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Білорусь заявила про готовність приймати військові ешелони з Росії.