RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Лукашенко визнав участь Білорусі у війні проти України

4 жовтня, у вівторок, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко визнав, що його країна бере участь у повномасштабній війні проти України на стороні Росії.

Про це він заявив на нараді з питань військової безпеки, пишуть у БелТА.

Білоруський диктатор підтвердив, що Білорусь бере участь у так званій російській "спеціальній військовій операції" в Україні, тобто в повномасштабній російсько-українській війні, на боці країни-терориста РФ.

Читайте також: "Північний ураган" на кордоні: як Україна готується до нового удару з Білорусі

"Що стосується нашої участі у спеціальній військовій операції в Україні, ми беремо участь там. Ми цього не ховаємо. Але ми нікого не вбиваємо. Ми нікуди не посилаємо своїх військових. Ми не порушуємо своїх зобов'язань", - заявив він.

За словами Лукашенка, його участь у повномасштабній війні РФ проти України нібито зводиться до того, "щоб не допустити поширення цього конфлікту на територію Білорусі, по-перше", а також для "недопущення удару по Білорусі під прикриттям спеціальної військової операції з боку Польщі, Литви та Латвії".

Водночас він не уточнив, що надав територію Білорусі для розміщення російських окупантів і російської військової техніки, унаслідок чого з білоруської сторони постійно летять ворожі ракети в Україну, а раніше ще й вівся наступ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Білорусь готується приймати військові ешелони з РФ.