RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

"Путін - диктатор із божевільними запасами радянської зброї": Зеленський із потужною промовою виступив у Європарламенті

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 9 лютого, виступив у Європарламенті у Брюсселі з потужною промовою – за його словами, головною загрозою для Європи сьогодні є божевільний диктатор, "із запасами радянської зброї та підживленням від інших диктатур, зокрема, іранського режиму".

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на онлайн-трансляцію.

За його словами, у Росії людське життя ніяк не цінується і всі 140 млн їхніх громадян для них – це лише тіла, здатні нести зброю. Саме тому гарантією збереження загальноєвропейських цінностей може бути лише перемога України у війні проти російських окупантів.

Читайте також: Візит Зеленського до Великобританії: фото, відео та всі подробиці

Зеленський подякував Європі за надану Україні підтримку, зокрема, за надання статусу країни-кандидата у члени ЄС.

"Київ зробить усе можливе, щоб ніхто і ніколи не сумнівався, що Україна – європейська країна, яка заслуговує на своє місце серед союзників, які розділяють загальні принципи демократії, життя та світогляд", - підкреслив український лідер.

Своєю чергою, президент Європарламенту Роберта Мецолла озвучила надії щодо швидкого здійснення задуманого.

"Ми сподіваємося, що ваш вступ до Європейського союзу буде найшвидшим в історії", - наголосила вона, закликавши також розглянути можливість надання Україні винищувачів та далекобійної зброї.

Зеленський також заявив, що Європа нарешті звільняється "від згубного впливу від російського газу", очищається від впливу російського олігархічного бізнесу.

Варто зазначити, що після виступу глави держави у Європарламенті заграв гімн України. Грав він також перед промовою президента до парламентарів.

Раніше ми писали, про що домовилися Зеленський, Макрон та Шольц у Парижі.