RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Ми в кроці від НАТО: прем'єр Шмигаль ошелешив заявою

Україна може очікувати на ухвалення рішення щодо поданої заявки на членство в НАТО вже в липні – саме тоді відбудеться наступний саміт у Вашингтоні.

Про це в інтерв’ю телеканалу CBC повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Читайте також: Україна з НАТО чи ні? Навіщо Столтенберг приїхав до Києва

Він вказав, що Україна розраховує на те, що члени Альянсу приймуть відповідне рішення щодо поданої заявки про членство в НАТО вже на наступному саміті у Вашингтоні, округ Колумбія – він має відбутись в липні 2024 року.

CBC нагадує, що Україна подала заявку на членство ще у вересні 2022 року – тоді минуло 7 місяців після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Прем’єр-міністр України наголосив, що українська армія діє відповідно до стандартів НАТО: "Наша армія працює за стандартами НАТО".

Крім того, він вказав, що Україна провела всі необхідні реформи, що ще на крок наблизили її до Альянсу: "Ми провели всі необхідні реформи, і зараз ми за крок до запрошення".

Шмигаль у відповідь на запитання, чи чекатиме Україна додаткові війська країн НАТО, вказав на те, що таке підкріплення могло б допомогти відтіснити противника, проте наразі, як він вказує, Україна просить партнерів лише про військову техніку. Наостанок він додав: "Якщо прийде час, ми будемо абсолютно вдячні, і ми будемо раді".

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, чи відправить Польща свої війська в Україну.

  • Вас також може зацікавити:

Столтенберг в Києві розповів, на яке рішення чекати Україні від саміту НАТО в липні

Захід недоозброїв Україну: яких помилок припустились країни НАТО

НАТО може втрутитися у війну? Які "червоні" лінії має перетнути Росія