RU  UA  EN

Вівторок, 2 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 липня

1 липня

Всі новини

Україна запропонувала Південній Америці криголам та створення своєї «Дії»

Україна готова поділитися з країнами Латинської Америки та Карибського басейну досвідом у безпековій сфері, цифрових новітніх технологій та наукових досліджень.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час відеозверненняя до 54-ї сесії Генеральної Асамблеї Організації Американських Держав.

За його словами, Україна готова допомогти південноамериканським державам цифровізувати урядування, банкінг, надання державних послуг для громадян. Окрім того, Кулеба зокрема наголосив на значних спроможностях України в антарктичних дослідженнях, зокрема з використанням науково-дослідницького судна-криголама "Ноосфера".

"Водночас для розвитку співпраці в усіх цих сферах критично важливим є відновлення справедливого миру та поваги до міжнародного права. Ми маємо досягти цього спільними зусиллями", — резюмував глава МЗС.

Нагадаємо, напередодні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів перемовини з Китайським представником. Він запропонував змінити політику Китаю щодо України.