RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

Постпред України в ООН підловив представника РФ на брехні з "Охматдитом"

Версія удару по київській лікарні "Охматдит", озвучена міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим в ООН 17 липня, не співпадає з тим, що заявив там раніше представник РФ в ООН Василь Небензя.

На це звернув увагу на своїй сторінці в соцмережі X постпред України в ООН Сергій Кислиця.

"Ще в лютому 2022 р. на засіданнях Радбезу я радив нєбєнзі частіше набирати свого шефа у Москві і звіряти з ним свої побрехеньки у НЙ. Ось і цього разу версія лаврова про те, що саме російська ракета, її обломки влучили в "Охматдит", озвучена ним в ООН 17 липня, не співпала з базіканням нєбєнзі 9 липня на Радбезі ООН", - написав Кислиця.

Небензя тоді заявив: "На розміщених українськими користувачами інтернету відеороликах …. видно, що без будь-яких пошкоджень та перешкод у район дитячої лікарні прилітає самотня ракета ППО України. Її неможливо ні з чим сплутати по характерному оперенню, що чітко розрізняється, та іншим характеристикам".

Також Кислиця навів цитату Лаврова: "Ось, нещодавно, коли ми завдавали ударів по військовій і пов'язаній з військовим блоком енергетичній інфраструктурі одна з цих ракет була збита українською протиповітряною системою …. і уламки цієї ракети впали на дитячий госпіталь у Києві "Охматдит".

"Так що там про "характерне оперення" самотньої ракети? Може Оруелл про таке також писав, васілій?", - підколов Кислиця Небензю.

Раніше Кислиця висміяв Лаврова за його спробу підкріпити свій виступ цитатою з твору письменника Джорджа Орвелла.