RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

Кислиця висміяв міністра закордонних справ РФ Лаврова за цитування Орвелла

Постпред України в ООН Сергій Кислиця висміяв міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова за його спробу підкріпити свій виступ цитатою з твору англійського письменника Джорджа Орвелла.

Відповідний допис Сергій Кислиця опублікував на своїй сторінці в соцмережі X.

"За кого нас має жалюгідний Лавров, коли намагається мобілізувати Орвелла на свою підтримку? Можливо, він не знає, що нью-йоркські дипломати насправді читали Орвелла, а не є побічними продуктами МДІМВ (Московського державного інституту міжнародних відносин – "Апостроф") у Радянському Союзі, де книги Орвелла були заборонені або піддавалися цензурі", – пише постпред України в ООН.

Він зауважує на тому, що, ймовірно, спічрайтери Лаврова не звернули увагу на те, що саме критикував Джордж Орвелл:

"Його прихвосні-спічрайтери забули нагадати йому, що Джордж Орвелл був критиком Сталіна і вороже ставився до керованого Москвою сталінізму. За словами Джорджа Орвелла, "Колгосп тварин" відображає події, що передували російській революції 1917 року, а потім - сталінській епосі Радянського Союзу, періоду, коли Росія жила під владою комуністичної ідеології Йосипа Сталіна, яку так люблять у сьогоднішній Росії-колгоспі, майже обожнюють!".

Кислиця також додав:

"Кожна тварина в "Колгоспі тварин" представляла певний клас радянського (читай "сьогоднішнього російського") суспільства… На вершині піраміди - великий, досить лютий на вигляд беркширський кабан на ім'я Наполеон (алегорія Йосипа Сталіна), який поступово переписав сім заповідей анімалізму (алегоричне посилання на комунізм), головна з яких стала звучати так: "Всі тварини рівні, але деякі тварини рівніші за інших"".

З огляду на це він поцікавився у міністра закордонних справ Росії: "Тож, товаришу Лавров, яка ви тварина?".

Раніше ми також повідомляли, що постпреда України Сергія Кислицю вразила промова постпреда США в ООН Лінди Томас-Грінфілд, а Лавров в цей час, за його словами, "боягузливо ховав очі".