RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

Міноборони Румунії повідомило союзників про російську атаку шахедами по території НАТО

Міністерство оборони Румунії, що входить до НАТО і на яку розповсюджується 5 стаття договору альянсу про колективний захист від загроз, виявило рештки російських шахедів на території країни і повідомило про це союзників.

Про це йдеться у прес-релізі Міністерства національної оборони Румунії.

Так, фахівці МО, Румунської розвідувальної служби та Міністерства внутрішніх справ виявили уламки безпілотника російського походження "Geran1/2" в окрузі Тульча поза межами населених пунктів.

Як зазначається у повідомленні, у ніч з 24 на 25 липня російські війська атакували безпілотникамицивільні об'єкти та портову інфраструктуру України неподалік кордону з Румунією. При цьому у румунському окрузіТульча протягом майже годинилунав сигнал повітряної тривоги.

"Рештки безпілотника російського походження типу Geran1/2 були ідентифіковані в першому з трьох місць, визначених як можливі зони падіння, в околицях Плауру, Повіт Тульча. Пошуки триватимуть", - йдеться у повідомленні Міноборони Румунії.

В Міноборони Румунії додали, що поінформували союзні структури про наслідки атаки та падіння уламків безпілотників.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у Повітряних Силах України заявили, що під час російської атаки шахедами по півдню України три безпілотники "були втрачені після перетину державного кордону з Румунією".