RU  UA  EN

Субота, 7 вересня
  • НБУ:USD 40.70
  • НБУ:EUR 44.95
НБУ:USD  40.70
Політика

Новини

7 вересня

Всі новини

Угорщина в стані серйозної небезпеки: Портников розповів, як Україна загнала Орбана в пастку

Українська влада відреагувала на спроби прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана посилити свої позиції за рахунок "спроб врегулювання" військового конфлікту в Україні шляхом перемовин зі світовими лідерами посиленням санкцій проти російського "Лукойлу", що поставило Будапешт перед небезпекою енергетичної кризи.

Таку думку висловив відомий журналіст Віталій Портников у своєму блозі на Youtube.

Він зазначив, що Угорщина накопичила негатив до себе з боку української влади постійними погрозами і блокуваннями допомоги Україні на рівні Євросоюзу і НАТО.

"Угорщина опинилась у стані серйозної енергетичної небезпеки, адже запасів сирої нафти у уряду Орбана тільки на кілька тижнів. І якщо питання постачання нафти не вирішиться найближчими тижнями – надалі у країни можуть виникнути серйозні енергетичні проблеми. Таким чином Угорщина і Україна опинились в ситуації, коли не тільки одна країна блокує для іншої постачання грошей, але і інша може відповісти, скажімо, припиненням нафтового транзиту", - зазначив журналіст.

Раніше керівник МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що транш у 6,5 млрд з Європейського фонду миру буде заблокований офіційним Будапештом через те, що Україна посилила санкції проти російського "Лукойлу", що обмежило постачання енергоносіїв для угорських промисловців.