RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.07
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.07
Політика

Новини

17 вересня

Всі новини

"Мирна місія" Орбана закрита: в уряді Угорщини констатували провал прем'єра щодо врегулювання в Україні

Так звана "мирна місія" прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана з метою політичного врегулювання війни в Україні, вважається закритою.

Про це заявив керівник канцелярії угорського прем'єра Гергей Гуяш на брифінгу.

Представник уряду Угорщини зазначив, що Орбан говорив з усіма, хто міг вплинути на"припинення війни", і не досяг значних успіхів.

"Прем'єр-міністр спілкувався з їхніми лідерами, навіть зустрічався з кандидатом у президенти (США) від Республіканської партії", - сказав він.

За його словами, виведення російських військ з України в поточних умовах не виглядає реальним. Проте Будапешт вважає, що"вбивства треба якось закінчувати".

"Усі погоджуються, що росіяни мають повертатися додому", - зазначив спікер Орбана, але додав, що попри це сам очільник угорського уряду під час своєї миротворчої місії просував ідею припинення вогню та мирних переговорів.

Як повідомляв "Апостроф", на думку журналіста Віталія Портникова, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан під час "мирної місії"намагався посилити свої позиції за рахунок спроб "врегулювання" військового конфлікту в Україні шляхом перемовин зі світовими лідерами.