RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

18 вересня

17 вересня

16 вересня

Всі новини

Стало відомо про плани зустрічі Трампа та Гарріс із Зеленським

Віцепрезидентка США і кандидатка на президентських перегонах від Демократичної партії Камала Гарріс та кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп можуть зустрітись із президентом України Володимиром Зеленським під час його візиту в Вашингтон наступного тижня.

Про це пише Bloomberg та Reuters.

Зауважується, що Гарріс планує зустрітися із Зеленським у Вашингтоні наступного тижня. На цьому для Bloomberg зазначила особа, знайома з цим питанням.

Зеленський також хоче зустрітися з президентом США Джо Байденом у Нью-Йорку на полях тижня Генасамблеї ООН, яка відбудеться з 24 по 30 вересня.

Очікується, що під час візиту до США Володимир Зеленський наполягатиме на членстві в НАТО і Європейському Союзі, укладенні економічних угод і угод у сфері безпеки, а також на продовженні постачання більш сучасного озброєння в рамках свого «плану перемоги», повідомляють особи, знайомі з цим питанням.

Reuters також пише про наміри кандидата у президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа «ймовірно» зустрітись із Зеленським, який наступного тижня перебуватиме у США для виступу на засіданні Ради Безпеки ООН.

«Напевно, так», - сказав Трамп у відповідь на питання журналіста щодо ймовірності зустрічі. Більше подробиць Трамп не надав.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав, що президент Володимир Зеленський має намір знову звернутися до західних партнерів з проханням виконати свої обіцянки перед Україною і очікує, що український "план перемоги" має призвести до переламу у війні. Зокрема, він представить "план перемоги" України президенту США Джо Байдену, а також кандидатам у президенти Камалі Гарріс і Дональду Трампу.