RU  UA  EN

Вівторок, 22 жовтня
  • НБУ:USD 40.95
  • НБУ:EUR 44.35
НБУ:USD  40.95
Політика

Новини

22 жовтня

Всі новини

Дмитро Кулеба вперше розкрив справжню причину звільнення Пристайка з посади посла в Британії

Колишній міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розкрив подробиці звільнення Вадима Пристайка з посади посла України у Великій Британії.

Про це він сказав в інтерв'ю журналістці Раміні Есхакзай.

"Вадима Володимировича спіткала просто, ну, така невдала ситуація, доля, да. Тому що він пожартував, здається, там, да?" — зазначив Дмитро Кулеба.

"Це не пов'язано. Це не була навіть критика президента. Просто з'явилося таке тло довкола посла комунікаційне, яке не грало йому на користь. І ми з ним тоді відверто одразу поговорили. І як би намагалися все це розрулить. Ну але завершилося його звільненням", — розповів колишній міністр.

Він також зазначив, що призначення Валерія Залужного послом у Британії - правильне рішення президента.

"Тому що Лондон - це місце, де якраз людина з такого калібру експертизи і харизми потрібна. Тому тут президент зробив сильний крок. Це було його рішення. Я підписав подання, з яким я внутрішньо погоджувався. Там, де я внутрішньо з чимось не погоджувався, я там щось не підписував. Але тут у мене не було питань", — заявив Кулеба.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський призначив Валерія Залужного послом України у Великій Британії у травні 2024 року.