RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​Опальний генерал СБУ розповів про скандальні звільнення в гучній справі

Колишній перший заступник голови СБУ, начальник Головного управління "К" генерал Віктор Трепак заявляє, що в Службі безпеки відбувається певна кадрова чистка причетних до справи так званих "діамантових прокурорів" (обшуки в колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця і заступника керівника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна).

Зокрема, в інтерв'ю "Апострофу" Трепак розповів, як у СБУ звільняють співробітників, які засвітилися в цій справі.

За словами генерала СБУ, вже звільнений від займаної посади співробітник спецслужби, який був старшим групи, що проводила обшук у Корнійця. "Фактично відсторонений від службових справ мій заступник, який керував операцією із затримання одного з "діамантових прокурорів", - зазначає Трепак, додаючи, що є подання про звільнення від займаних посад інших працівників Главку "К", які працювали у справі "діамантових прокурорів".

Трепак підкреслив, що звільнення відбуваються за схемою, аналогічною тій, яку застосував екс-генпрокурор Віктор Шокін у ГПУ: "Тільки в Службі це робиться не нахрапом, а більш "делікатно" - незважаючи на зміну обставин і суспільний резонанс".

Генерал СБУ додав, що альянс Шокіна за новим керівником Главку "К" Демчиною зберігається, "оскільки вони мають загальні інтереси і міцну "прив'язку" до одного центру впливу".

Більше читайте у матеріалі "Апострофу" Генерал СБУ: Після зустрічі з Порошенком зрозумів, що волі для боротьби з корупцією в Україні немає.