RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У Порошенка заявили про "російський слід" в історії з "планом Артеменка"

За пропозицією щодо вирішення питань Донбасу і Криму, яку направив в адміністрацію президента США нардеп Андрій Артеменко, однозначно стоїть Росія.

Таку думку висловив у понеділок, 20 лютого, офіційний представник президента України в парламенті Артур Герасимов.

"Я про це не знаю. Але за цими речами - ми стовідсотково повинні розуміти – стоять росіяни", - повідомив він, відповідаючи на питання, чи можуть до цього бути причетні хтось з політиків.

Також він запевнив, що в адміністрації Петра Порошенка не знали про ці пропозиції. При цьому Герасимов зазначив, що будь-які торги з приводу українських територій неприпустимі. "Не вони збирали ці землі, не їм цими землями розкидатися. Будь-які торги щодо того, як повертати ці землі, неприпустимі", – сказав він.

На його думку, Артеменко повинен виступити в парламенті з поясненнями своїх дій.

Представник президентської фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко на своїй сторінці в Facebook також вказав на російський слід у "плані Артеменка". "За моєю інформацією, "план Артеменка" - насправді план Льовочкіна-Бойка/Суркова. Бойко нещодавно був у Москві на зустрічах, Артеменко ж виконав роль посильного, а в подальшому буде грати роль фронтмена", - написав він.

Нагадаємо, видання The New York Times повідомило, що за тиждень до відставки радника президента США з національної безпеки Майкла Флінна йому нібито представили план щодо скасування санкцій проти Росії. Відзначається, що над підготовкою цього плану працювали особистий адвокат Трампа Майкл Коен, російсько-американський бізнесмен, партнер Trump Organization, Фелікс Сэтер, український депутат Андрій Артеменко і колишній глава виборчого штабу президента США Пол Манафорт.

За матеріалами "Інтерфакс-Україна".