RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Марчук розповів, чого домагається РФ визнанням паспортів "ДНР" і "ЛНР"

Визнанням паспортів "ДНР" і "ЛНР" Росія намагається спровокувати Україну вийти з Мінських угод і звинуватити її в ескалації конфлікту на Донбасі.

Таку думку в ефірі телеканалу 112.ua висловив представник України в мінській переговорній групі, колишній голова СБУ і колишній секретар РНБО генерал Євген Марчук.

За його словами, якщо Україна піддасться на провокації РФ, це спричинить серйозні наслідки. "Вона провокує нас, щоб Україна вийшла з переговорного процесу, звинувативши потім Україну в цьому. Це означає, що всі санкції і інше скасовується, і на передову сходиться те, що знаходиться в 30 км від лінії зіткнення", - каже Марчук.

При цьому він зазначає, що Україні загрожує небезпека широкомасштабного військового вторгнення РФ. "Нам ще слід очікувати в найближчі часи асиметричних важких ходів проти України у військовій сфері, економічній, зовнішньополітичній", - сказав він. При цьому зазначив, що цього не варто очікувати дуже скоро.

"Я думаю, що Росія не ризикне найближчим часом піти на широкоформатні наступальні операції. Тому що тоді не треба нікому нічого доводити. Путін хоче грати роль посередника, який хоче вирішити ситуацію", - вважає Марчук.

Як повідомляв "Апостроф", прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що указ про визнання документів ОРДЛО був підписаний нібито з гуманітарних міркувань.