RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Анексія Криму: екс-нардеп розповів, як Кремль призначав Аксьонова

Екс-народний депутат України, кримський політик Леонід Грач розповів виданню Meduza про обставини "обрання" в лютому 2014 року Сергія Аксена "головою Ради міністрів Криму".

Грач повідомив, що спочатку цю посаду співробітники ФСБ і особисто міністр оборони Росії Срергей Шойгу пропонували йому. Так, 23 лютого 2014 року співробітники ФСБ РФ організували йому телефонну розмову з Шойгу.

"Шойгу мені каже: "Ну я вас прошу, дайте згоду...". Я відповідаю, ніяких сумнівів, треба тільки вирішити одну проблему (неприйняття кандидатури Грача верхівкою кримської Партії регіонів - Ред.). Він каже: "Це не проблема". Ми розлучаємося з цією компанією, а мені дзвонить в черговий раз людина з ФСБ, з якою треба зустрітися.

Пішов зустрічатися з ефесбешником. Підходить чоловік: "Я полковник такий-то, підемо, я вас з генералом з'єднаю". А він зняв там тимчасово житло, у них все законспіровано. Ми пішли в квартиру, у них своя зв'язок, він мене з'єднує з генералом. І знову мені кажуть: "Ти повинен дати згоду... Завтра збери вранці мітинг і заяви, що ти даєш згоду бути прем'єр-міністром", - розповів Грач.

Згодом, він дізнався, що кримські депутати "проголосували" за Сергія Аксьонова.

"А ці теж ... Сидять у мене, жеруть мої бутерброди, п'ють мою горілку. Розводять руками і кажуть: "Розумієш, не вийшло". І тихенько втекли", - нарікає Грач.

Нагадаємо, 14 березня "глава" окуповані Криму Сергій Аксьонов закликав оголосити Володимира Путіна диктатором з необмеженими повноваженнями.