RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Рада заборонила георгіївську стрічку

Сьогодні, 16 травня, Верховна Рада України ввела заборону на виготовлення і публічне використання георгіївською (гвардійської) стрічки. За виготовлення та носіння георгіївської стрічки передбачено адміністративну відповідальність.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до прийнятого закону №2987 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони виготовлення та пропаганди георгіївською (гвардійської) стрічки", публічне використання, демонстрація або носіння стрічки або її зображення тягне за собою накладення штрафу в розмірі від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією георгіївською (гвардійської) стрічки або предметів, які містять її зображення.

У разі повторного порушення закону передбачається накладення штрафу в розмірі від 150 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до 15 діб з конфіскацією георгіївської стрічки, або предмета, який містить її зображення.

Відзначимо, у Україні георгіївська стрічка стала символом колаборантів, проросійських бойовиків та російських військових і найманців, що беруть участь у військовій агресії проти України на Донбасі і у Криму.

Нагадаємо, раніше фото українського футболіста Анатолія Тимощука з георгіївською стрічкою в Росії викликало хвилю обурення в мережі.

Детальніше про роль "георгіївської стрічки" у політиці Кремля читайте у матеріалі "Війну з німцями виграв Путін: основи нової релігії Кремля", опублікованому на "Апострофі".