RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Експерт розповів, кого Порошенко хоче бачити в другому турі президентських виборів

Президент України Петро Порошенко намагається максимально дискредитувати всіх політиків, які можуть йому скласти конкуренцію на президентських виборах.

Таку думку висловив експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Петренко у своєму відеоблозі на "Апострофі".

"Зараз Порошенко намагається максимально усунути всіх опонентів. Ми бачимо кампанію з дискредитації мера Львова Андрія Садового, який мав хороший рейтинг. Це ж і питання Юлії Тимошенко", - заявив Петренко.

За його словами, президент розглядає також питання співпраці з "Опозиційним блоком" і можливість підтримки одного з лідерів Оппоблоку Юрія Бойка, який є більш зручним кандидатом у другому турі президентських виборів, ніж Садовий, Гриценко чи Тимошенко.

Крім того, почавши підготовку до виборів, Порошенко, на думку експерта, взяв під контроль ЗМІ.

"Це не формальний і прямий контроль, він полягає не в тому, щоб вихваляти президента, а в тому, щоб він не згадувався в негативному контексті. Це чітко читається по всіх ЗМІ. У нього є величезний ресурс, які він використовує для впливу на ЗМІ", - зазначив Петренко.

Він підкреслив, що переломним моментом стане День Незалежності, коли в своєму виступі Порошенко фактично висуне свою програму на наступну каденцію.

Детальніше про підготовку Петра Порошенка до майбутніх президентських виборів читайте в матеріалі, "Гройсман виходить з-під впливу Порошенко: президент запропонував йому ще одну посаду", який опубліковано на "Апострофі".