RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Скасування АТО на Донбасі: з'явився важливий прогноз

Експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Петренко зробив прогноз щодо прийняття законопроекту, який скасує Антитерористичну операцію на Донбасі.

Про це він написав у своїй статті на "Апострофі".

"Цей законопроект не передбачає чіткого бачення щодо врегулювання конфлікту, а дозволяє більш правильно, в рамках правового поля, визначити ситуацію, яка склалася на сході України", - зазначив Петренко.

Першим каменем спотикання можуть стати поняття "реінтеграція", "деоккупація", які передбачають досить широкий спектр дій. Експерт припускає, що при такому положенні в парламенті виникне багато дискусій і законопроект навряд чи буде проголосований.

"По-друге, за умови суто технічних правок, без застосування дискусійних і термінів, що зобов'язують, наприклад, діяти з зосередженням виключно на зміну формату АТО і врегулювання управлінського безладу на Донбасі, законопроект може бути проголосований на останньому пленарному тижні або на позачерговій сесії, за умови наявності необхідності розглядати ще якісь нагальні законопроекти", - припускає Петренко.

Ще один варіант розвитку подій передбачає, що законопроект не буде розглядатися парламентаріями на цій сесії через велику кількість інших дискусійних питань.

Петренко зазначає, що точна дата подання законопроекту до парламенту поки невідома, а до кінця сесії залишається один пленарний тиждень (з 11 по 14 липня). Наступна сесія почнеться восени. Хоча експерт не виключає, що депутати проведуть позачергове засідання.

Детальніше читайте у статті Петренка: "Закон про скасування АТО на Донбасі: три сценарії".