RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Стало відомо про важливий дзвінок Путіна Януковичу перед Майданом

Екс-президент Віктор Янукович відмовився від підписання договору про асоціацію з Європейським Союзом після телефонної розмови з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це з посиланням на слова одного з політичних консультантів Януковича розповів колишній політв'язень і дисидент, український психіатр Семен Глузман в інтерв'ю "Апострофу".

"А другий Майдан стався з вини радників Януковича. Один з близьких до Януковича консультантів мені пояснив, що був дзвінок з Москви, Володимира Путіна, який пояснив, що буде, якщо вони так вчинять (підуть на підписання асоціації с ЄС - ред.). І Янукович виявився дуже слухняним", - заявив Глузман.

За його словами, навіть коли правоохоронці розігнали демонстрацію студентів, які були обмануті владою з європейським вибором, можна було не допустити такої крові, що пролилася на Майдані.

"На якийсь час він (Янукович, - ред.) ще залишався б легітимним президентом, і ми б жили так, як ми жили до цього. Звичайно, розпад економіки відбувався, і якась реакція була б, але, може, не була б такою кривавою. Але сталося те, що сталося", - відзначив дисидент.

Він також додав, що багато людей, які підтримали євромайдан, зробили це, щоб захистити своїх дітей від влади, яка дозволила собі безкарно бити студентів.

Детальніше про те, як змінився менталітет українців після двох майданів читайте в інтерв'ю "Порошенко все розуміє, але думає, що буде можливість поїхати кудись в Іспанію - Семен Глузман".