RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Грузії пояснили, чому Порошенко саме зараз позбавив Саакашвілі громадянства

Рішення про позбавлення Михайла Саакашвілі українського громадянства спеціально було ухвалено українською владою тоді, коли той перебував у США.

Таку думку висловила грузинський експерт Натія Коберідзе в коментарі "Апострофу".

"Щоб з меншим головним болем позбутися його, позбавити його права повернутися в Україну. Не знаю, які у нього механізми для повернення, але я знаю від фахівців, що йому можна подати до Міжнародного суду з прав людини - і він точно виграє цю справу ", - заявила вона.

За її словами, всім зрозуміло, що позбавляти людину громадянства, залишати його взагалі без громадянства, тим більше політичного опонента - це явний політичний хід.

"Таким чином, на жаль, президент Порошенко наблизився до образу Януковича, хоча позбавлення громадянства порівняно з рішенням відправити до в'язниці, як свого часу Юлію Тимошенко, виглядає гуманніше, але цілі і мотиви ті ж самі", - уклала Коберідзе.

Детальніше про позбавлення громадянства Михайла Саакашвіліі читайте в матеріалі "Порошенко тисне конкурентів: у Саакашвілі є кілька варіантів", який опубліковано на "Апострофі".