RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Журналісти розповіли про майно сім'ї військового прокурора сил АТО: опубліковано фото

Журналісти опублікували компрометуючу інформацію про військового прокуророва сил АТО Олега Сенюка, якого було призначено на посаду 12 травня 2017 року.

Її було опубліковано на сайті ProSud.

До цього з березня 2015 року прокурора Сенюк очолював Військову прокуратуру Західного регіону, крім того, він довгий час пропрацював на різних посадах в органах прокуратури у Львові і Києві.

Його тесть - екс-заступник генпрокурора Олександр Атаманюк в минулому теж займав посаду Військового прокурора Західного регіону. Дружина Олега Сенюка - Сенюк Віта Олександрівна в органах прокуратури з 2003 року. Зараз вона займає посаду прокурора відділу державного обвинувачення у вищих судах Генеральної прокуратури України.

Якщо проаналізувати декларації обох прокурорів за 2014 року, 2015 і 2016 роки то можна помітити, що дохід дружини прокурора Віти Олександрівни за ці роки становив лише 20,6 тис. грн. За цей же час Олег Сенюк задекларував трохи більше 1 млн грн.

Сенюк володіє квартирою на 62 м2 у Львові.

Його дружина є власницею садового будинку площею 221 м2 в селі Гатне, біля Києва.

Відповідно до реєстру нерухомості, земельну ділянку під будинком площею 0,1194 га Віті Сенюк подарували. В інтерв'ю одному зі ЗМІ її чоловік пояснив, що ці 12 соток землі безкоштовно отримала рідна сестра Віти Сенюк - Інна Атаманюк. Пізніше вона подарувала землю Віті Олександрівні на день народження.

Віта Сенюк також володіє ділянкою площею 0,1 га біля Києва, на території Вороньківської сільської ради.

Квартирою загальною площею 113 м2 має також дочка прокурорів - Софія Олегівна Сенюк 2004 року народження.

Їздить Віта Сенюк на Honda CRV 2008-го року випуску. Зазначена в декларації вартість автомобіля - 213 тис. грн. Також вона задекларувала 45 тис. Дол заощаджень, які, за словами її чоловіка отримала від батьків.

Сестра Віти Сенюк - Інна Атаманюк теж працює в органах прокуратури.

Вона займає посаду прокурора відділу забезпечення представництва у вищих судах Управління представництва інтересів громадян або держави в суді ГПУ. У власності її родини перебуває квартира в Києві на 87 м2, будинок на 278 м2 в селі Старе (Бориспільський р-н Київської обл.) І два автомобілі загальною вартістю 468 тис. грн.

Тесть Олега Сенюка - 63-річний екс-заступник генпрокурора Олександр Атаманюк разом зі своєю 62-річною дружиною Валентиною Трохимівна в 2017 році придбали три квартири за адресою м.Київ, вулиця Ломоносова 46/1. Всі три квартири загальною площею 131 м2 в цьому будинку сьогодні коштують близько 170 тис. дол.

"В органах прокуратури і до сих пір продовжують працювати цілими сім'ями. Ми можемо лише здогадуватися, вплинув на стрімку кар'єру Олега Сенюка його зять, екс-заступник генпрокурора Олександр Атаманюк, обидві дочки якого працевлаштовані в ГПУ", - підсумували журналісти в розслідуванні.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що родичі глави СБУ Василя Грицака придбали чотири елітних квартири.