RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Стали відомі імена затриманих за розкрадання коштів на будівництво "стіни" з Росією

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України Назар Холодницький повідомив імена затриманих за підозрою в розкраданні коштів на проект "Стіна".

Про це повідомляє "Главком".

За його словами, затримано: начальника управління департаменту ресурсного забезпечення Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Олександра Атаманюка, екс-главу першого окремого відділу капітального будівництва ДПСУ Володимира Цалка, офіцера виробничо-технічного відділення В'ячеслава Майдановича.

Крім того, затримано директорів фірм, які здійснювали будівництво.

"Затримано Агаверді Аділова, директора ТОВ "БуцЦетр Витязь", яке здійснювало роботи, Олександра Кашуби, директора ТОВ" Агентство захисту інформації", Сергія Значка, колишнього заступника керівника ДП" Чернігівський облавтодор ", іОлександра Хвіщука, одного з посередників, який був координатором між суб'єктами господарювання, які ці роботи частково вели, частково не вели, і посадовими особами Державної прикордонної служби", - заявив Холодницький.

Він додав, що у слідства є висновки проектно-містобудівної експертизи, які підтверджують нанесення збитку в 16 млн 688 тис. грн при будівництві "Стіни".

Відзначимо, так званий проект "Стіна" передбачає інженерно-технічне облаштування українсько-російського державного кордону, територій, прилеглих до районів проведення антитерористичної операції і Автономної Республіки Крим.

Нагадаємо, 13 липня у Генпрокуратурі України повідомили про те, що в 2016-2017 роках співробітники ДПСУ та низка приватних фірм незаконно привласнили та розтратили 100 млн грн під час будівництва інженерно-технічних споруд на кордоні з Росією.