RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

З'явилося пояснення, чому поліція погано розслідує інциденти зі стріляниною на українських вулицях

Невдала реформа правоохоронних органів є однією з причин, через яку поліція погано справляється з розслідуванням інцидентів зі стріляниною на вулицях міст України.

Таку думку в коментарі "Апострофу" висловили декілька експертів.

Колишній старший слідчий з особливо важливих справ ГУ МВС Руслан Сушко не заперечує, що реформа поліції була вкрай необхідна. Проте в результаті реформування були втрачені кваліфіковані кадри, агентура, напрацювання і дані. За його словами, це призвело до того, що в країні практично відсутня противага злочинності та її нічим стримувати.

На недостатню кваліфікацію поліцейських вказує і директор Центру досліджень правоохоронної діяльності Олег Мартиненко.

"Слідчих залишилася неприпустимо мізерна кількість: близько 40% кваліфікованих професіоналів, ще 40% малопрофесійні і 20% - некомплект", - говорить він.

Аналітик Українського інституту майбутнього Денис Монастирський додає, що слідчі мають велике навантаження і їх сили в першу чергу спрямовані на розслідування очевидних злочинів, а справи, що вимагають маси слідчих дій практично не розслідуються.

На думку голови Харківської правозахисної групи Євгена Захарова, причиною є й те, що співробітники МВС почали фальсифікувати статистику, так як від них знову стали вимагати розкриття.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Україна перетворюється в тир: три способи припинити стрілянину на вулицях".