RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Спецпредставник США розкрив деталі переговорів з Кремлем щодо війни на Донбасі

Спецпредставник США по Україні Курт Волкер розкрив деталі переговорів з помічником президента РФ Владиславом Сурковим, які пройшли 21 серпня і були присвячені припиненню війни на Донбасі.

В інтерв'ю DW Волкер зазначив, що зустріч з Сурковим дійсно була конструктивною, як про це заявляв його російський колега. Також він назвав бесіду дуже відвертою, прямою, але були й такі питання, на які сторони мають різні погляди.

"По-перше, ми погодилися, що статус-кво є невигідним для всіх сторін. Він невигідний для Росії, для України, для населення Донбасу. І найбільш вірогідним є те, що ситуація буде погіршуватися", - зазначив Вокер, додавши, що в переговорах необхідно термінове просування.

"По-друге, нам потрібен свіжий підхід до питання безпеки", - зазначив дипломат.

У цьому контексті Волкер зазначив, що Росія підняла питання про безпеку російськомовного населення східної частини України.

"Але, відверто кажучи, єдиною територією, де російськомовні люди страждають, є територія, яка знаходиться під контролем російських військ. Тому якщо існує інший спосіб забезпечити безпеку людей без присутності російських військ, то це, напевно, було б краще для всіх", - зазначив він, додавши, що також обговорювалися сценарії безпеки і політичний процес.

Як повідомляв "Апостроф", Волкер зробив важливу заяву по виходу військ Путіна з Донбасу.