RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

"Корпоратив" Порошенка та фракції БПП під Києвом: з'явилися нові подробиці зустрічі

Журналісти дізналися подробиці виїзної зустрічі народних депутатів з БПП з президентом Петром Порошенком, яка відбулася в заміській резиденції "Залісся".

Про це пише "Українська правда".

"Фактично президент коротко розшифровував своє звернення депутатам, звертався до міністрів і їх підтримки реформ. Гройсман говорив, що очікує від парламенту ухвалення пенсійної і медичної реформи. Говорили всі, хто хотів. Там були люди, які місяцями не можуть зустрітися", - сказав міністр інформаційної політики Юрій Стець, який кілька місяців тому подав заяву про відставку.

Зазначається, що президент говорив і про децентралізацію, а також звернувся до мажоритарників БПП, які, за його словами, повинні посприяти, "щоб кошти громад вкладалися в розвиток регіонів, а не лежали на рахунках".

Після Порошенко виступили прем'єр Володимир Гройсман, мер Києва Віталій Кличкою і генпрокурор Юрій Луценко. Так, Луценко порівняв ситуацію в Україні з кораблем, який перебудовують у відкритому морі під час шторму, під обстрілом ворога і з безперервними сварками команди, однак цей корабель, говорив генпрокурор, пливе і стріляє по ворогу.

Також на зустрічі були вручені нагороди першому заступнику голови парламентського комітету з питань науки і освіти Олександру Співаковському і голові комітету з питань податкової та митної політики Ніні Южаніній.

Крім цього, учасники зустрічі відзначають, що Порошенко не повідомив їм нічого кардинально нового.

"Були очікування, що президент може проголосити якісь нові "вступні": підготовки до виборів, або об'єднання з "Народним фронтом" або щось подібне. Але, на жаль, нічого кардинально нового", - сказало одне з джерел.

Нагадаємо, вчора Порошенко виступив зі своїм посланням до Верховної Ради. Про те, як депутати сприйняли мова президента, читайте в матеріалі "Апостроф": "З посланнями Порошенка до Ради є одна біда".