RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Порошенко прокоментував скандальний прорив Саакашвілі в Україну: опубліковано відео

Президент України Петро Порошенко прокоментував прорив в Україну політика Міхеїла Саакашвілі і заявив, що подія вимагає коментарів лише в правовому, а не політичному полі.

ЯК СААКАШВІЛІ ПОВЕРНУВСЯ В УКРАЇНУ: ХРОНІКА ПОДІЙ, ФОТО І ВІДЕО

Про це він заявив 11 вересня.

Порошенко нагадав, що підписав закон про припинення українського громадянства Саакашвілі 26 липня.

"У будь-якій правовій державі особа має право оскаржити будь-який адміністративний акт в адміністративному суді, в даному випадку у Вищому адміністративному суді. І я, як президент, виконаю будь-яке рішення суду. Не подобається рішення українських судів? Є Європейський суд з прав людини... Минуло більше півтора місяців. Ніхто в суд не подавав", - сказав Порошенко.

Подію на кордоні він назвав злочином.

"Замість цього скоєно злочин. Тому що є конституційний принцип недоторканності державного кордону. Це питання національної безпеки країни", - заявив президент.

Також він додав, що прикордонники поступили абсолютно правильно, що не застосували зброю, хоча мали на те юридичне право. За словами Порошенка, тепер це справа правоохоронних органів, які розпочали розслідування.

Як повідомляв "Апостроф", міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков прокоментував прорив Міхеїла Саакашвілі в Україну.