RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Прорив Саакашвілі в Україну: Аваков зробив важливу заяву

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков прокоментував прорив лідера політсили "Рух нових сил" Михеїла Саакашвілі в Україну, порівнявши інцидент з подіями на митному пункті "Ізварине" в 2014 році, а також закликав політика і його соратників повернутися в "Шегині" та оформити перетин кордону за законом.

ЯК СААКАШВІЛІ ПОВЕРНУВСЯ В УКРАЇНУ: ХРОНІКА ПОДІЙ, ФОТО І ВІДЕО

Про це Аваков написав на своїй сторінці в Facebook.

Міністр повідомив, що поліції і прикордонникам був відданий наказ про заборону застосування зброї. За його словами, це було зроблено задля попередження силових провокацій.

"Принизлива "картинка" прориву кордону з боку України масовкою "активістів".. мурло зі спини схопивше за шию молодого солдата прикордонника стоїть на РУБЕЖІ КОРДОНУ УКРАЇНИ – це морок.. і справа не в особистостях і не в суті конфлікту.. це самогубне руйнування інституціональності. Це розвал фундаментів, на яких ми будуємо країну, незалежно від тих чи інших політичних груп у владі", - зазначив він.

Також Аваков порівняв подію з інцидентом на пункті пропуску "Ізварине".

"Я дивився на ці кадри як біжить масовки, сп'янілої безкарністю – яка гикає і сминає прикордонників і згадував прикордонну заставу Ізварине 2014го.. Мені боляче за цю аналогію – пробачте мені – але дежавю було занадто явним.. тільки прапори не російскькі..", - написав він.

Аваков нагадав, що за фактом прориву було відкрито кримінальне провадження за ст. 332 і розпочато розслідування. За його словами, всі учасники інциденту будуть пізнані і притягнуті до відповідальності.

"Саакашвілі і всім тим, хто незаконно перейшли кордон потрібно негайно вибрати з двох варіантів: прибути у пункт пропуску Шегині і пройти процедуру оформлення та/або прибути в підрозділ Міграційної служби", - зазначив Аваков.

Також він закликав з'явиться в поліцію всіх учасників прориву, в тому числі і народних депутатів, для дачі показань.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в поліції Львівської області розповіли про відкриту справу і про потерпілих у ході прориву Саакашвілі в Україну.