RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Прорив Саакашвілі: стало відомо про постраждалих, а прикордонники пояснили, чому не стріляли

Під час інциденту з проривом кордону прихильниками колишнього губернатора Одеської області Міхеїла Саакашвілі 12 бійців Національної поліції і 5 працівників Держприкордонслужби отримали тілесні ушкодження.

ПОВЕРНЕННЯ СААКАШВІЛІ В УКРАЇНІ: ХРОНІКА ПОДІЙ

Про це повідомляє прес-служба МВС в Facebook.

"Близько 20:00 група агресивно налаштованих осіб з боку в'їзного шлагбаума в пункті пропуску "Шегині" влаштувала бійку з представниками Національної поліції і прикордонної служби, увірвалася в пункт пропуску, порушила державний кордон України і сприяла незаконному порушення державного кордону групою осіб, серед яких були в тому числі і Міхеїл Саакашвілі, і народні депутати України", - йдеться в повідомленні.

Крім того, як заявив спікер ДПСУ Олег Слободян, прикордонники не використовували зброю в пункті пропуску "Шегині", отримавши відповідний наказ.

"Журналісти запитують, чому прикордонники не використовували зброю? Відповідаю: прикордонники отримали наказ не застосовувати зброю і засоби фізичного впливу, оскільки проходила "мирна акція", - зазначив він.

При цьому в Держприкордонслужбі закликали всіх осіб, які незаконно порушили державний кордон України, прибути в пункт пропуску "Шегині" для оформлення факту законності перетину кордону.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що глава ГПУ Юрій Луценко заявив, що всі учасники прориву державного кордону в пункті пропуску "Шегині", будуть притягнуті до відповідальності.