RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Прорив Саакашвілі в Україну: поліція повідомила про відкриту справу і постраждалих

За фактом прориву політика Міхеїла Саакашвілі в Україну через прикордонний пункт пропуску "Шегині" поліція Львівської області внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

Подію на пункті пропуску поліцейські кваліфікували за ознаками ч. 1. ст. 323 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років, у разі, якщо ці дії вчинені за попередньою змовою групою осіб.

Також у поліції повідомили, що під час прориву отримали тілесні ушкодження 11 правоохоронців.

"За медичною допомогою звернулися 11 поліцейських, п'ять з яких – працівники патрульної поліції і шість – бійці полку поліції особливого призначення. Медики діагностували у них закриті травми голови і грудної клітини", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що всі причетні до прориву Саакашвілі через кордон, будуть притягнуті до відповідальності.

Також читайте на "Апострофі" хроніку повернення Саакашвілі в Україну: "Як Саакашвілі повернувся в Україну: хроніка подій, фото і відео".