RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Журналіст розповів про важливі свідчення затриманого в Україні ватажка ЛНР

Журналіст Юрій Бутусов повідомив про те, що затриманий у Львівській області один з ватажків бойовиків "ЛНР" Сергій Семенченко дає важливі свідчення про участь російської армії в бойових діях на Донбасі.

Про це він журналіст повідомляє на своїй сторінці в Facebook.

"У Семенченка вилучені документи про озброєння бригади, списки особового складу, докази отримання зброї на російських складах. Він дає цінні свідчення про участь російської армії у війні на Донбасі, які, безумовно, становлять інтерес для міжнародних організацій як доказ прямої участі РФ у військовій агресії проти України ", - пише Бутусов.

Також він додає, що затриманий більше двох років знаходився в керівному складі загону найманців і тому дає детальні описи командного складу найманців і російських офіцерів у складі 2-го армійського корпусу.

Завдяки свідченням Семенченка, українські спецслужби тепер мають більш точну інформацію про структуру, місця базування техніки, місця проживання та домашні адреси командування 2 АК.

На думку журналіста, ця інформація дозволить проводити ефективні антитерористичні операції на тимчасово окупованих територіях Луганської області.

У той же час сам затриманий, за словами Бутусова, налаштований на співпрацю зі спецслужбами. Також він назвав його важливим свідком для майбутніх розглядів в Європейському суді з прав людини.

Нагадаємо, луганчанин Семенченко був затриманий у Львівській області в кінці липня поточного року. Після початку окупації він пішов на співпрацю з бойовиками і був керівником служби ракетно-артилерійського озброєння одного з "батальйонів" так званої "армії ЛНР".

Як повідомляв "Апостроф", СБУ затримала інструктора бойовиків "ДНР", російського військового Валерія Гратова.