RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Такі процеси можуть знищити армію: Ярош вказав на сумну тенденцію в ЗСУ

Відчутні позитивні зміни у Збройних силах України можуть бути знищені через появу в армії великої кількості людей з неправильною мотивацією.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" озвучив народний депутат України, заступник голови комітету з питань національної безпеки і оборони, командир УДА, колишній лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош.

"Я неодноразово говорив, що, без сумніву, ситуація у ЗСУ щодо забезпечення, за рівнем боєздатності, за іншими показниками набагато краще, ніж була в 2014 році", - говорить він.

Разом з тим Ярош вказує і на негативні явища на передовій і в тилу української армії.

"Це і недостатня підготовка особового складу. Це і бюрократія - совкова бюрократія, яка знищує ЗСУ. Це і підбір офіцерів. Адже офіцер - це людина честі, перш за все. Вони переважно зараз не людей честі підбирають, для яких найголовніше - звільнення землі (бо перед будь-яким військовим саме таке завдання повинно було стояти). На перший план виходять уже чиновники в погонах - так можу описати стан цих офіцерів. І такі офіцери виконають будь-яке розпорядження", - зазначає нардеп.

Також він зазначає, що деякі люди йдуть в армію тільки з матеріальних міркувань.

"Он нещодавно один офіцер високого рангу сказав одному з моїх командирів: "А де я на гражданці таку зарплату знайду?" Люди думають вже геть не так, як мають думати насправді. І такі процеси можуть знищити армію", - вважає Ярош, додаючи, що всі досягнуті за допомогою народу зміни можуть бути ліквідовані.

"Лише опертя на сили народу – це єдина можливість протистояти тим загрозам, які йдуть від Російської Федерації. Ось чому це дуже і дуже необхідно", - також зазначає він.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі": "Дмитро Ярош: Перемога над Росією можлива тільки в одному випадку".