RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Зрідка приходять попіаритися: названі імена нардепів, які частіше за всіх прогулюють роботу в Раді

Лідери опозиційних політсил, а також широко відомі громадськості нардепи зрідка приходять на засідання в Верховну Раду і часто використовують їх заради власного піару.

Таку думку в коментарі "Апострофу" озвучив глава Комітету виборців України (КВУ) Олексій Кошель.

"Проблема дисципліни депутатів надзвичайно велика. У нас є традиційний антирекордсмен - це "Опозиційний блок", депутати якого, навіть коли приходять на засідання, дуже часто не голосують", - говорить він.

За словами голови КВУ, часто лідери ОБ і медійні обличчя пропускають 90% голосувань.

"Серед депутатів, які ігнорують сесійні засідання, ігнорують роботу, дуже часто можемо зустріти відомих, медійних осіб, скажімо, Семена Семенченка, Вадима Рабіновича, який у вересні взяв участь в роботі лише одного сесійного засідання, Володимира Парасюка, Андрія Білецького. Якщо по лідерах фракцій, то ми побачимо прізвища [Юрія] Бойка, [Олександра] Вілкула, Юлії Тимошенко, у якої дуже великий відсоток пропущених голосувань", - уточнює Кошель.

Він також зазначає, що відомі політики використовують сесійний зал як майданчик для піару і спілкування з медіа.

За інформацією експертів, у вересні кількість депутатів, які брали участь в голосуваннях, зменшилася в порівнянні з попередніми періодами в два рази. Кошель пов'язує це з судовою реформою, при роботі над якою безліч правок автоматично відхилялися і депутати не бачили сенсу в монотонній роботі.

"Але для суспільства це дуже серйозний сигнал про те, що політики банально не беруть участі в сесійних засіданнях. Це дає нам підставу говорити про те, що ми можемо по-різному трактувати розгляд поправок: ми чули, що використовується технологія з метою затягування. Але, з іншого боку, ми чули оцінки, коли мова йде про такий серйозний законопроект, то дрібниць тут не буває", - зазначає Кошель.

За словами експерта, це також говорить про нездатність депутатів домовлятися.

Детальніше на цю тему читайте в матеріалі "Апострофа": "Виглядає жалюгідно: чому депутати припинили працювати в Раді".