RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Облава на київський нічний клуб: з'явилася важлива заява військкомату

У Київському військовому комісаріаті заявляють, що спільні зі співробітниками Національної поліції обшуки в київському нічному клубі Jugendhub були спрямовані на пошук призовників, які ухиляються від служби.

Ця заява опублікована в Facebook Київського міського військового комісаріату.

"О 02:00 годині 28 жовтня представники військового комісаріату у взаємодії з поліцією організували і провели захід щодо розшуку призовників, які ухиляються від призову на строкову військову службу (в одному з нічних клубів столиці). За результатами проведення заходу о 04:00 години на збірний пункт Київського міського військового комісаріату доставили 32 призовника (для уточнення облікових даних і встановлення факту ухилення від призову на строкову військову службу)", - наголошується в повідомленні.

Після перевірки 15 осіб отримали повістки з вимогою з'явитися о 9:00 29 жовтня на медичну комісію з метою визначити ступінь придатності до військової служби.

При цьому в комісаріаті запевняють, що 10 призовників залишилися на добровільну нічівлю на території відомства.

Непопулярні дії у військкоматі виправдовують тим, що призовники після 2-3-х етапів оповіщення не були на вимогу. Після отримання повісток у військкомат звернулися тільки 3,95% призовників. У відомстві кажуть, що це ставить під загрозу виконання указу Президента Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу в 2017 році.

Нагадаємо, в ніч на 28 жовтня в Києві поліція влаштувала обшуки в нічному клубі Jugendhub. За інформацією правоохоронців, у деяких відвідувачів і співробітників закладу при собі були наркотики, також в закладі перебували неповнолітні. Частину відвідувачів після облави відправили до військкомату.

За повідомленнями юриста Масі Найєма, правоохоронці перевищили свої повноваження. Також він повідомляв, що до відправлених у військкомат не пускають рідних і адвоката.

Як повідомляв "Апостроф", блогер вказав на скандальну деталь в облаві на київський нічний клуб.