RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Нардеп-втікач оформлює громадянство європейської країни - ЗМІ

Народний депутат України Олександр Онищенко, який втік з України, оформляє собі громадянство Німеччини.

Про це повідомляє DW.

В отриманні німецького громадянства українському нардепу допомагає Ганс Бескен, бургомістр села Герцлаке, в якому на даний момент проживає втікач Онищенко. Німецький чиновник розповів, що депутат подав документи на отримання громадянства ще кілька місяців тому і вже незабаром може стати громадянином Німеччини. Бескен навіть звернувся з рекомендаційним листом до вищих інстанцій. У ньому він зазначив, що український мільйонер грає важливу роль в житті громади Герцлаке.

"Я кілька разів перепитував про стан справ. Як мені дали зрозуміти, процес просувається успішно. Я сумнівався, що все вдасться зробити так швидко, проте з актуальної інформації все має вирішитися позитивно", - повідомив Бескен.

Також бургомістр розповів, що в німецькому селі Онищенко володіє великим маєтком і стайнею для тренування спортивних коней. Влітку мільйонер зареєстрував в Герцлаке місце проживання. Бескену нардеп-втікач пообіцяв, що буде вкладати кошти в організацію в селі міжнародних спортивних змагань з кінного спорту.

Нагадаємо, Онищенко звинувачується слідчими НАБУ в організації "газових схем", в результаті чого державі було завдано збитків на більш ніж 3 млрд гривень. Сам нардеп всі звинувачення проти себе заперечує, а справу називає політично заангажованою.

Як повідомляв "Апостроф", Онищенко потрапив до лікарні після падіння з коня.