RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Саакашвілі оголосили в розшук в Україні: з'явилися перші подробиці

Колишній глава Одеської облдержадміністрації, лідер партії "Рух Нових сил" Міхеїл Саакашвілі оголошений в розшук.

Про це 6 грудня в своєму Twitter повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

"Оголошено розшук М. Саакашвілі, підозрюваного у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.15, ч.2 ст.28, ч.2 ст.256 КК України", - написала вона.

Також Сарган додала, що займатися розшуком будуть оперативні підрозділи Національної поліції України та Служба безпеки України.

Варто відзначити, що ч.1 ст.15 - "замах на злочин", ч.2 ст.28 - "вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією", ч.2 ст.256 - "сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності".

Нагадаємо, 5 грудня Саакашвілі був затриманий, але активісти не дали доставити його до слідчих органів. Після звільнення політик разом зі своїми прихильниками відправився з активістами під стіни Ради вимагати імпічменту президента.

Вранці 6 грудня прихильники Саакашвілі повідомили про штурм силовиками наметового містечка під стінами Верховної Ради. У той же час в поліції Києва заявили, що в наметовому містечку розшукували Саакашвілі з метою його затримати.

Детальніше про ситуацію навколо Саакашвілі читайте в матеріалі "Апострофа": Затримання Саакашвілі: всі подробиці, фото і відео.

Читайте також матеріал "Апострофа": Порошенко, Путін і Саакашвілі на даху: в Європі написали розгромну статтю про Україну.