RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Бездумно копіюють модель чужої армії: іноземний інструктор вказав на проблему з реформуванням ЗСУ

Успішне реформування Збройних сил України неможливе в умовах бездумного копіювання армії іншої країни.

Про це в інтерв'ю "Апостроф" розповів інструктор-волонтер, колишній військовослужбовець армії Ізраїлю Цві Аріелі.

"Я особисто не вірю, що українські військові здатні сьогодні швидко змінити армію. Зробити це в найкоротші терміни можна тільки в умовах масштабної практичної взаємодії з кращими арміями світу", - говорить він.

Військовий пропонує запрошувати британських, американських, і військовослужбовців інших сильних армій в якості радників з розширеними функціями аж до виконання функцій командирів в окремих випадках.

"Щоб планування йшло за їхнім планом. Тільки так - якщо ми хочемо швидко. Так, це певна втрата незалежності - і це проблема, напевно, в певному сенсі", - вважає Аріелі.

При цьому військовий говорить, що метод проб і помилок призведе до втрати життів, грошей і часу. Повне копіювання моделей іноземних армій також не приведе до успіху.

"Ми знаємо, наприклад, що в Америці настільки великі засоби вогневого ураження, що там тактика ведення бойових дій абсолютно інша. Ми не можемо переносити модель, як воюють американці в Іраку, на те, як ми будемо воювати на Донбасі проти сепаратистів або російської армії. Це все тупий піар своїх дій генералами - розмови про введення в Україні тієї чи іншої моделі", - пояснює він.

Аріелі додає, досвід іноземних армій допоможе тільки в разі залучення людей, які знають про роботу цих моделей тим, де вони були створені, будуть ставити їх в українські умови і вимагати результату.

Детальніше читайте в інтерв'ю Аріелі "Апострофу" - В Україні не створили важливу річ на випадок масштабного вторгнення Росії - іноземний інструктор.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ПолітикаВлада