RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

На Заході розповіли про потужну "зброю", яку ЄС може застосувати проти України

У разі, якщо Україна не буде імплементувати домовленості із західними партнерами, Євросоюз може призупинити дію безвізового режиму.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів політолог-міжнародник Володимир Посельський.

"Можна поглянути на ситуацію з сусідом - Польщею. "Ядерною зброєю" зараз називають застосування Статті 7 Договору про Європейський Союз, щоб відібрати в Польщі право голосу в Раді ЄС. Такою "ядерною зброєю" щодо України для ЄС є можливість того, що він відкличе для нас безвізовий режим. Є відповідний механізм", - пояснює Посельський.

За словами політолога, на даний момент у французів є аргументи, які дозволяють їм говорити про помилку з наданням безвіза.

"Звичайно, процедура складна, і Європейський Союз не ухвалює рішення з дня на день – є механізм моніторингу. І в першому звіті комісія написала, що безвізовий режим залишається, і Україна повинна робити все можливе для імплементації того, про що ми говоримо. Але, в принципі, є загроза застосування тієї "ядерної зброї", - відзначає він.

При цьому Посельський не думає, що рішення про скасування безвіза для українців буде прийнято.

"Також я думаю, що в нашої влади завжди вистачить, скажімо, розуму (оскільки Петро Олексійович – все-таки розумний президент) дати по гальмах і прислухатися до того, що говорить ЄС. Тому що, як ви розумієте, якщо нам раптом скасують безвізовий режим, це буде політичною катастрофою для Порошенка та його передвиборчої кампанії", - вважає політолог.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - Є загроза, що Європа застосує "ядерну зброю" проти України – політолог.