RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Главою НАПКА призначили людину Порошенка: джерело розкрило деталі боротьби за цю посаду

На пост нового глави Національного агентства з питань запобігання корупції (НАПКА) претендували п'ять членів ради відомства, але основна боротьба проходила між Олександром Скопичем і Олександром Мангулом.

Про це "Апострофу" стало відомо з власних джерел.

За пост нового глави зійшлися, як це традиційно відбувається останнім часом з кадровими питаннями, дві фракції коаліції - "Блок Петра Порошенко" і "Народний фронт". За інформацією джерел, НФ лобіював кандидатуру Скопича. Але його звинуватили в недбалості. Виконуючий обов'язки керівника апарату НАПКА Олександр Писаренко направив голові агентства Наталії Корчак доповідні записки, в яких повідомив про виявлення в діях Скопича можливих ознак злочинів, передбачених статтями 364 і 367 КК України ("Зловживання владою або службовим становищем" і "Службова недбалість"). В результаті новим главою НАПКА був обраний Мангул.

Про нового голову відомства відомо, що з 2000 по 2013 роки працював в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України, з травня 2015 року по лютий 2018 го обіймав посаду голови Мелітопольської райдержадміністрації Запорізької області. Також він якийсь час очолював мелітопольську районну організацію партії "Блок Петра Порошенка - Солідарність".

"Це людина АП, хоча виконувати свої обов'язки він буде чисто номінально, як ширма", - прокоментував призначення Мангула один з нардепів.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - Оточення Порошенка може не перейматися: хто очолив скандальних борців із корупцією.