RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

СБУ і прокуратура "в справі": стало відомо, як військові задешево продають зайву армійську техніку

Продаж надлишкового військового майна України за заниженими цінами може проходити безпосередньо у військових частинах і за участю в угодах СБУ та прокуратури.

Про це пише РБК-Україна.

У матеріалі наголошується, що в переліку відчуженого майна на сайті Міноборони шасі танка Т-55 коштує 75 тисяч гривень, вартість вантажівки ЗіЛ-131 становить 16,5 тис. гривень. Разом з тим приватні особи продають зняті з армійського балансу аналогічні вантажівки за 120-200 тисяч гривень.

У самому відомстві пояснюють, що Міноборони не працює з покупцями і контроль за використанням і продажем списаного майна не відноситься до компетенції і відповідальності міністерства.

У той же час директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець заявив, що якщо махінації на продажу списаного військового майна і є, то вони відбуваються безпосередньо "на місцях".

"Можливі, звичайно, ситуації, коли покупці можуть перебувати в змові з керівництвом військової частини, і тоді техніку, наприклад однієї категорії можуть оцінити за критеріями дешевшої, і реалізувати за меншу ціну. Але тоді "в справі" повинні бути представники СБУ і прокуратури, які зазвичай уважно стежать за тим, як Міноборони продає військове майно. Але в цілому, армія природно, повинна позбуватися від непотрібного майна", - пояснив він.

Нагадаємо, раніше в Новоград-Волинському Житомирської області було вилучено майже 200 одиниць військової техніки, яку готували до продажу через інтернет. Пізніше в Міноборони заявили, що техніка не перебуває на забезпеченні.

Також про продаж списаної військової техніки в Україні читайте матеріал на "Апострофі": В Україні продають БТРи через інтернет: генерал розповів, наскільки все серйозно.