RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Гройсман може повести на вибори партію Яценюка: джерело розкрило деталі

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, самостійністю якого незадоволені в "Блоці Петра Порошенка", заручився серйозною підтримкою партії "Народний фронт" і, можливо, навіть поведе її на вибори в Раду в наступному році.

Про це "Апострофу" повідомили джерела в парламентській коаліції.

"Народний фронт" бачить Гройсмана хедлайнером своєї політичної сили на виборах в Раду в 2019 році", - розповів виданню співрозмовник.

За його словами, "Лідер НФ Арсеній Яценюк навряд чи буде першим номером в списку партії на виборах". "Можливо він (Яценюк - "Апостроф") взагалі не буде балотуватися. Партію на вибори може повести Гройсман. Він зараз заручився потужною підтримкою депутатів, в тому числі представників "Народного фронту", - пояснило ситуацію джерело видання.

Співрозмовник зазначив, що "Народний фронт" дійсно підіграє Гройсману по ряду питань: "Це добре видно по ситуації зі звітом уряду комітету з питань економічної політики". Зазначений комітет, як відомо, очолює заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Іванчук. Днями мав відбутися звіт Кабміну Гройсмана про виконану роботу, але його перенесли на червень.

Зазначимо, що сам Гройсман в четвер заявив про наміри брати участь в виборах в Раду у наступному році.

Раніше "Апостроф" неодноразово писав про переговори між "Народним фронтом" і "Блоком Петра Порошенко" про спільний похід на вибори. Втім, політсили не змогли досягти згоди і, скоріше за все, на вибори в Раду підуть окремо.

Читайте також матеріал "Апострофа" Порошенко знайшов, чим налякати Гройсмана: що з цього вийде.