RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

14 депутатів за півтора місяці: у Верховній Раді зібрали 65 підписів за імпічмент Порошенка

Народний депутат Юрій Дерев'янко, який є членом партії "Рух нових сил", продовжує збирати підписи за ініціювання імпічменту президента України Петра Порошенка.

Про це кореспонденту "Апострофа" повідомив сам нардеп.

"Процес збору підписів триває. Ми пішли іншим шляхом: пишемо офіційні звернення кожному депутату і чекаємо від них відповіді, які будемо публікувати. На даний момент за імпічмент президента зібрано 65 підписів", - зазначив Юрій Дерев'янко.

Нагадаємо, в травні у Верховній Раді з ініціативи партії екс-губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі почався збір підписів на підтримку імпічменту президента України Петра Порошенка. Станом на 16 травня було зібрано 51 депутатських підписів, за півтора місяці до них приєдналося лише 14 народних обранців.

Для ініціювання імпічменту необхідно зібрати 226 підписів. Після чого створюється спеціальна Тимчасова слідча комісія (ТСК). Її результати розслідування повинні схвалити 300 депутатів - конституційна більшість Верховної Ради. Після цього висновки ТСК має перевірити Конституційний суд, а також Верховний суд повинен підтвердити висновок про наявність ознак злочину. Після цього остаточне рішення про імпічмент приймається трьома чвертями голосів від конституційного складу Верховної Ради.

Детальніше про імпічмент Порошенка читайте в матеріалі "Апострофа": Імпічменту Порошенка не буде, є інший шлях - Давид Сакварелідзе.