RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Фракція Порошенка влаштувала демарш у Раді після провалу голосування по ЦВК

Представники фракції "Блок Петра Порошенка" влаштували протест у Верховній Раді, відмовившись голосувати за будь-які законопроекти в зв'язку з провалом голосування по оновленню складу ЦВК.

Про це з трибуни парламенту заявив голова фракції БПП Артур Герасимов, передає Українська правда.

"До результативного вирішення цього питання ми вважаємо, що ВР не має ніякого морального права розглядати інші законопроекти", - заявив він.

Представники інших фракцій тут же обурилися таким рішенням. На їхню думку, представники фракції БПП не мають права блокувати роботу парламенту і тільки від президента залежить подальше прийняття цього питання.

"Нехай президент внесе 13 кандидатур на 13 посад і Рада прийме рішення за 30 секунд", - заявив нардеп від "Батьківщини" Сергій Соболєв.

Після цього спікер Ради Андрій Парубій оголосив перерву на 15 хвилин і скликав нараду, запросивши всіх глав фракцій до себе в кабінет. Пізніше віце-спікер ВР Ірина Геращенко оголосила, що перерву продовжено до 16.00.

Нагадаємо, у четвер, 5 липня, за розгляд питання зміни складу Центральної виборчої комісії (ЦВК) проголосували 189 депутатів при 226 необхідних.

Детальніше про те, як відбувався процес переговорів про оновлення ЦВК, читайте в матеріалі "Апострофа": На межі зриву: чому навколо ЦВК знову "побили списи" Порошенко і Яценюк.