RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Путіна заявили про затримання українського шпигуна в Криму: відео та реакція СБУ

У Росії заявили, що затримали працюючого в Криму "агента СБУ" Леоніда Каплуна.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Таку інформацію оприлюднила Російська Федеральна служба безпеки. Однак там не уточнили, де саме затримали "агента СБУ", але відзначили, що після затримання його "видворили за межі Росії".

"Українець займався пасажирськими перевезеннями по маршруту Київ-Сімферополь-Севастополь. При проходженні прикордонного контролю в пункті пропуску "Каланчак" (адмінграніца між Херсонською областю та Кримом -ред.) його завербував співробітник СБУ. Каплуну було доручено зібрати і передати українській спецслужбі інформацію і дислокації російських військових частин, пересування військової техніки на території Криму, а також чисельний склад співробітників прикордонних органів, що проходять службу в пункті пропуску "Армянськ", - йдеться в повідомленні.

У відомстві стверджують, що "злочинне діяння він зробити не встиг", тому кримінальну справу порушено не було.

"Після затримання співробітниками УФСБ Росії по Воронезькій області Леонід Каплун видворений за межі Російської Федерації з закриттям можливості в'їзду в Росію строком на 20 років", - додали в ФСБ.

У Службі безпеки України інцидент поки не прокоментували.

Як повідомляв "Апостроф", співробітники Федеральної служби безпеки (ФСБ) Російської Федерації затримали трьох громадян Росії і одного українця нібито за спробу передати іноземцям секретні військові карти.