RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

​Ласий шматочок: російський опозиціонер висловився про "справедливе" захоплення Криму і вину України

Переважна більшість росіян вважають, що Крим належить РФ не згідно із законом, а "по справедливості".

Про це повідомляє ресурс LB.ua, посилаючись на слова російського опозиційного політика, президента Фонду "Перспектива" Леоніда Гозмана.

"Розумієте, Крим у вас просто "погано лежав". І вони забрали те, що погано лежало. Крім того, треба розуміти, що Крим - це абсолютно особлива ситуація. Історія Криму, особливо протягом останніх десятиліть, призвела до того, що для переважної більшості жителів Росії (підкреслюю: для переважної!), Крим - це російська земля. Розумієте, не по закону, а "по справедливості"", - сказав він.

Також він пояснив свої слова про закон і "справедливість".

"Один з наших відомих сценаристів сказав таку фразу, що захоплення Криму - це незаконно, але справедливо. Відчуття, що анексія Криму - це справедливо, охопило багатьох людей. Я думаю, що одна з причин того, що анексія Криму пройшла так легко - це , багато в чому, відповідальність ще й українських керівників, починаючи з Кучми. Справа в тому, що ніхто, в тому числі і Ющенко, на якого покладалися такі надії, не займався Кримом. Наскільки я можу судити, півострів фактично був відданий бандитам, криміналу, який там господарював. Що при Кравчуку, при Кучмі, при Ющенку - все було одне й те саме", - заявив Гозман.

За його словами, це був точний совок під владою бандитів.

"І керівники вашої держави не зробили нічого для зміни ситуації, формування у жителів Криму української національної ідентичності. Не робили нічого такого, щоб кримчани відчували, що вони живуть в Україні, а не в Росії, і що це добре для них, що вони живуть в Україні. Це ніяк не виправдовує нашої анексії Криму, але така ситуація дозволила зробити анексію легшою. Крим спочатку був ласим шматочком. Коли він був анексований (хоч і незручно говорити таке про свою країну), то у нас з цього приводу було справжнє свято", - резюмував російський політик.

Як повідомляв "Апостроф", в окупованому Росією Криму на вулиці на стенді для оголошень вивісили лістовку-"крик душі".