RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У Росії дізналися про часті польоти "кухаря Путіна" в Африку: названі країни

У Росії з'ясували якими рейсами і куди літає олігарх Євген Пригожин, відомий як "кухар Путіна".

Про це повідомляє видання "Медуза".

Ресторатор Євген Пригожин і його сім'я для перельотів користуються Raytheon Hawker 800XP з бортовим номером M-VITO. Літак показала на своїй сторінці в Instagram дочка Пригожина Поліна.

Літаком володіє сейшельський офшор, що не розкриває власників, але сім'я Пригожина регулярно фотографується в інтер'єрах схожого бізнес-джета.

Як стало відомо, літак M-VITO найчастіше літає між Москвою і Петербургом. На другому місці за кількістю візитів - Бейрут (48 разів за два роки). Відзначають, що це було лише проміжною зупинкою перед продовженням польоту в Сирію або Африку. Борт фіксували в небі над Сирією (21 раз), Єгиптом (27 разів) і Лівією (покриття системи відстеження в інших країнах немає). За даними кенійських ЗМІ, він також бував в Судані і Чаді.

"Підтвердити, чи був Пригожин на борту під час всіх цих перельотів не вдалося. Джерело, що має доступ до даних реєстрації, підтвердило лише один переліт бізнесмена в столицю Судану Хартум в супроводі двох ймовірних бійців ПВК "Вагнер". Видання пов'язує можливі часті візити Пригожина в Африку з його інтересами в регіоні (військове співробітництво і видобуток корисних копалин), на які раніше вказували інші ЗМІ", - йдеться в повідомленні.

Журналісти росЗМІ відправила питання Пригожину в прес-службу його компанії "Конкорд". Пригожин відповів, що бізнес-джет M-VITO йому не належить і він ним не користується. Візит в Судан він також заперечує. На питання про інтереси в Африці Пригожин відповідати відмовився.

Як повідомляв "Апостроф", російський розслідувальний центр "Досьє" передав журналістам інформацію про причетність олігарха Євгена Пригожина, відомого як "кухар Путіна", якого також пов'язують з ПВК "Вагнера", до вбивства журналістів в ЦАР.